Good Food for A Good Mood
Break your Fast healthy!
Zo start ik enkele dagen per week met een lekkere portie Griekse Yoghurt of een plantaardig alternatief (ik kies voor KokosYurt) met huisgemaakte Granola en wat vers seizoensfruit. Overheerlijk en heel wat benefits voor je lichaam:
Hulp bij gewichtsverlies
Verbetert de bloeddruk
Verlaagt het cholesterolgehalte
Verlaagt een hoge bloedsuikerspiegel
Helpt bij ziektepreventie
Verhoogt de darmgezondheid
Verhoogt cognitieve activiteit
Helpt bloedarmoede te voorkomen
Verhoogt het gehalte aan antioxidanten
Verbetert de spijsvertering
Helpt bij huidverzorging
Voordelen Zwangere vrouwen
Rijk aan plantaardige eiwitten
Voorkomt migraine
Verbetert de bloedcirculatie
Verhoogt energie
Veelzijdig
Smaakt geweldig
Mijn ♥ Recept voor Granola
180gr grove havervlokken
250gr Noten naar keuze.. (pecanoten, walnoten, cashew, wat je graag lust ) pletten
Gepofte quinoa en gepofte spelt vlokken.
Chiazaad , gebroken lijnzaad, pompoenpitten, amandelstaafjes of amandel schilfers.
2 lepels gesmolten kokosolie
3 a 4 lepels agave of rijststroop ,
veel kaneel en snuifje nootmuskaat, beetje grof zout
Alles mengen
2 stijf geklopte eiwitten (voor vegans zonder ei)
Uitstorten op een bakplaat of op bakpapier.
Afbakken op 160° 18 à 20 minuten.
Uit de oven halen en nog eens bespuiten met agave of rijststroop
S M A K E L I J K!

Suikervrije Energie reep
Benodigdheden
100 gr medjoul dadels
50 gr volkoren havermout
2 grote scheppen pindakaas
1 schep raw cacaopoeder
100 gr pure chocolade
snuifje kaneel
handvol noten naar keuze
Bereiding
laat de dadels even weken in warm water, laat ze even uitlekken en mix ze in de blender met de havermout, pindakaas, kaneel en cacaopoeder.
Bekleed een bakvorm(of ovenschaal) met bakpapier, verspreid het mengsel over de vorm en druk stevig aan. Leg hier jouw keuze van noten over en druk ze wat in het mengsel. Smelt ondertussen de chocolade au bai marie . Giet over het mengsel en garneer naar keuze.
Zet het mengsel zeker 1 uur in de koelkast en snijd ze vervolgens in stukjes.
Smakelijk ♥
Toast Champignons
Champignons bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Zo zijn ze rijk aan koper, wat in je lichaam onder andere belangrijk is voor het behoud van een goede conditie van bindweefsels, zoals de huid, bloedvaten en kraakbeen. Champignons zijn ook een bron van de B-vitamines riboflavine (vitamine B2) en niacine (vitamine B3).
ik kies voor een mengeling met shiitake ze bevat vrijwel géén calorieën, werkt bloedzuiverend, bloeddruk en cholesterol verlagend!
Smakelijk !♡
Mijn ♥ recept voor Bananenbrood
Ingrediënten
• 4 bananen
• 3 eieren
• 3 Medjoul dadels (natuurlijke suikers)
• 160 g spelt of volkoren meel
80 g amandelmeel
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl kaneel
• 50 g geplette pecanoten of hazelnoten
• 50 g notenmengeling (decoratie)
Bereiding
Bananen prakken, dadels laten weken en toevoegen, eieren toevoegen , alles in de blender, dan de rest van de ingrediënten in een ruime kom mengen.
Mengsel in een bakvorm met bakpapier.
40 minuten op 180° bakken in een hete lucht oven.
Smakelijk! ♥

Gezonde Snickers
Ingrediënten
Medjoul dadels
Puren chocolade
notenmengeling
pindakaas
gedroogde bloemetjes(optioneel)
Bereiding
Snij de medjouldadels open en ontpit ze
Vul met pindakaas
overgiet met de gesmolten pure chocolade
en notenmengeling
garneer met gedroogde bloemblaadjes
laat 1 uur opstijven in de koelkast
Slaatje met gerookte makreel ♥
Ingrediënten
Notensla
Scheuten
mini tomaatjes
1 baby avocado
basilicum gesnipperd
1 1/2 gerookte makreel filet
Dressing : zure room met een schep miriekswortelextract
Benefits van makreel =
Makreel is een vette vis en bevat veel omega 3 en vitamine B12. Makreel is nog geen overbeviste vis, wat betekent dat je 'm zeker nog kunt eten.
Makreel is niet alleen erg lekker, maar dus ook erg goed voor je lichaam. De mineralen die in Makreel zitten zijn onder andere calcium, ijzer, magnezium, fosfor, kalium, natrium en selenium. Daarnaast beschikt de vette vis over veel eiwit en de antioxidant co-enzym Q-10.

Pasta met spinazie champignons en spekjes ♥
Ingrediënten:
450 gr spinazie (vers of diepvries)
1 bakje champignons
250 gr magere spekreepjes
1 teentje look
250 gr pasta (spelt of volkoren)
brikje lichte room of plantaardig variant 20%
peper & zout
Bereiding:
Spekjes aanstoven, fijn gesneden champignons toevoegen en een 10 tal min mee stoven. Look persen en toevoegen. Als laatste de spinazie toevoegen en even mee laten stoven. Kruiden met pezo.
De room toevoegen en even laten inkoken. Saus is klaar !
Pasta koken en overgieten met de saus.
Smakelijk ♥
Benefits van Spinazie:
Spinazie is zeer gezond! Het is namelijk een bron van drie belangrijke vitamines: vitamine A, vitamine B11 en vitamine K. Vitamine A speelt meerdere belangrijke rollen in je lichaam. Zo is het goed voor de ogen, de huid, de weerstand, en het ijzermetabolisme.

Pastinaak Puree met Kabeljauw in een krokant jasje ♥
Ingrediënten: (2pers)
2 stuks pastinaak
4 stuks aardappel
1 kabeljauwhaasje
2 schellen parma ham
150 gr champignons mengeling
Groene kruiden naar wens
Bereiding:
Stoom de pastinaak samen met de aardappelen gaar.
Maak er puree van en voeg naar eigen smaak, boter, melk, pezo en nootmuskaat toe.
bak de champignons in wat boter
Omwikkel de kabeljauw met de parma ham en bak 20 min op 180°
Lepel een grote schep puree op je bord leg de vis erop en omring met de champignons
bestrooi als laatste de groene kruiden over je gerecht.
Smakelijk ♥
Benefits van Kabeljauw:
Kabeljauw is rijk aan veel verschillende vitamines en mineralen die allemaal een gezonde werking hebben in het lichaam. Zo bevat kabeljauw onder andere vitamine B11 (foliumzuur), vitamine B12, kalium, fosfor en magnesium. Vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd, is nodig voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen.

Slaatje met rode biet , avocado, feta en notenmengeling
Schik wat noten sla op je bord, snij 3 mini rode bietjes in blokjes, doe hetzelfde met 1/2 avocado. Verkruimel een kleine portie feta over de salade. Neem een handvol noten naar keuze en verbrijzel ze. Laat ze kort bakken in een pan en voeg een scheut balsamico crème toe, zo kunnen ze carameliseren. Als ze afgekoeld zijn voeg je ze toe aan je salade. Kruid af met wat peper van de molen en een beetje zout, voeg als laatste nog een scheutje olijfolie toe.
Als extra kan je nog gebakken spekreepjes toevoegen voor de niet vegetariërs.
De voordelen van avocado en rode biet:
- Naast gezonde vetten zit de avocado ook vol met vezels, vitaminen en mineralen. Het is een goede bron van kalium, magnesium, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur (B11). Vooral het mineraalgehalte is erg hoog: bijna drie keer zoveel als in de meeste andere vruchten. Avocado is ook erg goed voor je huid.
Voordelen van rode biet
- De groente werkt ontstekingsremmers en draagt bij aan het ontgiften van je lichaam
- De betanine in rode biet ondersteunt de behandeling tegen kanker
- Rode biet verbetert de spijsvertering
- In gebieden waar veel bieten worden gegeten is de levensverwachting gemiddeld

Inner Peace Bliss Balls
Ingrediënten
(voor ongeveer 10 balletjes)
- 8 Medjoul Dadels (ontpit)
- 60gr Amandelmeel
- 1.5 eetlepel Raw Cacao poeder
- Gemalen kokos en gebrande sesamzaadjes
Bereiding
- Laat de dadels ong 1/2 uur weken in lauw water
- Mix de dadels samen met het amandelmeel in de blender
- Voeg het cacaopoeder toe en meng goed
- Rol ze door het sesamzaad en kokosrasp
- Laat ze 1 uurtje opstijven in de diepvries
Je kan ze bewaren in de ijskast maar ik verkies ze in de vriezer te bewaren , zo heb ik altijd een super gezond tussendoortje bij de hand en ze zijn op
10 min ontdooid.
Dit tussendoortje is alweer suikervrij en poepsimpel om zelf te maken!
Smakelijk♥


Vegan Chocolade taart met noten ♥
*Gluten lactose en suiker vrij !
Ingrediënten :
Bodem
- 7 dadels(medjoul) ontpit (1 nachtje laten wellen in lauw water)
- 125 gr walnoten
- 1 eetlepel Raw cacao poeder
- 1 theelepel vanille extract
Mousse
- 250 gr rauwe cashew noten (1 nachtje laten wellen in lauw water)
- 120 ml warm water
- 80ml kokosolie
- 70 gr Raw cacao poeder
- 5 dadels (medjoul) ontpit (1 nachtje laten wellen in lauw water)
- 2 theelepels vanille extract
- 1 theelepel kaneel
- snuifje zout
- Pecannoten of andere ter versiering
Bereiding
Bodem
Stop alle ingrediënten in een blender en laat fijn malen
Bedek je taartvorm met bakpapier en stort het mengsel uit, veeg plat met de achterkant van een lepel.
Zet minstens een uur in de ijskast.
Mousse
Alles in de blender en laten malen, moest je blender te klein zijn doe het dan in etappes en meng dan alles in een grote kom onder elkaar
Giet het mengsel op je bodem en laat minstens 1 uurtje opstijven in de vriezer
Smakelijk ♥

Slaatje met tonijn (of vegan tuna)
Ingrediënten: (2pers)
- pp een handvol notensla + postelijn of bladspinazie
- 1 stronk witloof
- 1 avocado
- 1/2 granny smit
- 1/2 koolrabi
- 2 radijsjes
- granaatappelpitjes
- zaden en pitten mix
- scheuten naar keuze
- 100 gr tonijn uit blik
Voor het sausje
- 2 eetlepels mosterd
- 4 eetlepels koolzaadolie of sesamolie
- 1 scheut rijstazijn
- 1eetlepel rijstsiroop
- peper en zout
Bereiding
- Vul je bord met sla
- snij de avocado, koolrabi, appel, witloof en radijs in fijne stukjes
- Schik alles over de sla
- voeg de tonijn toe
- schik er wat granaatappelpitjes over en als laatste de pittenmix en scheuten
- besprenkel met het sausje
Smakelijk♥

Witte vis filet op een bedje van venkel en wortel
(2personen)
Ingrediënten:
1 venkel
2 grote wortelen
1 ui
300 gr vis
150 ml witte wijn
150 ml roomvariant
peper en zout
Bereiding:
- Maak de groenten schoon en snijdt ze in dunnen reepjes of plakjes.
- Verhit wat koolzaadolie of een bak product in een wokpan. Voeg eerst de ui toe en laat even stoven, voeg nadien de andere groenten toe en laat deze mee stoven. Kruid met peper vd molen en zout of Herbamare kruiden.
- Schenk de witte wijn en de room bij de groenten en laat dit 10 min zachtjes sudderen.
- Wanneer de groentjes beetgaar zijn leg je de vis filets op de groentjes in de saus. Laat dit ook weer 10 min zachtjes op een klein vuurtje garen.
- Schep wat saus met groentjes op een bord en dresseer de vis er boven op. Werk af met het groen van de venkel of iets anders van groene kruiden.
Dit is een super simpel gerechtje met zalig veel smaak!
Smakelijk ♥

Smoothie Bowl met granola
Ingrediënten:
Smoothie
1.5 hand vol blauwe bessen uit de diepvries
0.5 diepgevroren banaan
0.5 geperste appelsien
Topping
0.5 banaan
10 blauwe besjes
5 stuks ander rood fruit
1 grote schep huisgemaakte granola
Kokos Yurt of griekse yoghurt naar keuze
Bereiding:
Blend de diepgevroren fruitjes samen met het sap van de halve appelsien.
Schep je Yurt of yoghurt in een bowl daarboven de geblende fruitjes (smoothie)
werk af met het gesneden vers fruit en de granola
Smakelijk ♥
Dit is een heerlijke lunch op een warme zomermiddag en zonder toegevoegde suikers!
ik vries regelmatig mijn overrijpe bananen uit de fruitmand in zodat ik deze makkelijk kan inzetten voor dit heerlijk receptje! Win Win ♥

Wok met een Marokkaanse tintje
(2 à 3 personen)
zonder koolhydraten
Ingrediënten:
400 gr puur rundsgehakt
1 bussel jonge wortelen
1 handvol kastanje paddestoelen
1 zakje jonge spinazie
1 ui
2 teentjes look
1 blikje kokos melk 400ml
1 klein potje tomatenpuree
Ras El Hanout
Komijn
peper en zout
Bereiding:
Meng het gehakt met de Ras El Hanout, komijn, pezo en 1 teentje look (geraspt)
Draai er balletjes van en bak ze gaar in een hete pan met een beetje olie of boter.
Stoof de ui en de rest van de look aan in een wokpan, Voeg de gesneden wortelen en paddestoelen toe. Voeg een half glas water toe en laat gaar stoven onder een deksel.
Als laatste voeg je de spinazie toe en laat deze ook nog even mee stoven.
Blus het geheel met de kokosmelk en voeg de tomatenpuree toe.
Voor het serveren voeg je de gebakken gehaktballetjes toe.
Smakelijk ♥

Overheerlijk Stoofpotje met seizoensgroenten
Ingrediënten:
250gr boontjes
2 zoete aardappels
250gr shiitake of bospaddenstoelen
1/2 spitskool
1 teentje look
1 sjalot
1 blik kokosmelk
2 eetlepels rode curry pasta
Lente ui / basilique
Bereiding:
Maak de groenten schoon en pocheer eerst de boontjes en kook de aardappelen met schil half gaar.
Fruit de ui en look aan in een wok pan en voeg de paddenstoelen toe. Laat eventjes aanstoven.
Voeg dan de spitskool toe en nadien ook de boontjes en aardappel (in stukken gesneden)
laat alles nog even stoven en voeg dan de kokosmelk en currypasta toe.
Serveer in diep bord en strooi er de gesneden basilique/lenteui over.
Kruid nog wat bij naar smaak
Smakelijk ♥

Vegan Slaatje met gegrilde groentjes
Ingrediënten
1 courgette
1 grote wortel
2 zoete aardappel
1/2 ui
1 rode biet
1/2 kleine bloemkool
1 avocado
100 gr quinoa
100 gr rucola
10 kersttomaatjesè
Bereiding
Kook de quinoa, laat afkoelen en meng met de in blokjes gesneden rode biet, kruid met peper en zout
Stoom de bloemkool en zoete aardappel
meng de gesneden zoete aardappel met de gesneden wortel en de ui, dit gaat zo mee de oven in
de schijfjes courgette, kersttomaatjes en de bloemkool apart in een ovenschotel en besprenkelen met koolzaadolie en afkruiden
alle groentjes 15 min in een oven van 180°
schik de rucola op een bord, daarboven de quinoa en als laatste de gegrilde groentjes.
besprenkel met olie en balsamico
smakelijk ♥

Overnight Oats
Ingrediënten:
35 gr havermout
1 eetlepel Chiazaad
140 ml plantaardige melk
2 eetlepels plantaardige yoghurt
snuifje kaneel
topping:
aarbeien
blauwe besjes
banaan
1 grote lepel granola
optie = pindakaas of notenpasta
Bereiding:
de avond van tevoren:
meng je de melk met de havermout en het chiazaad
zet deze een nachtje in de koelkast.
Meng deze in de ochtend of middag goed door elkaar en schep in een dieper kommetje.
Schep daarbovenop de yoghurt en werk af met je gekozen fruit , ganola en notenpasta.
Is ook zeer lekker met warme kriekjes of perziken
Smakelijk ♥

ingrediënten pp
Een handvol jonge spinazie
Enkele takjes waterkers
8 snoep tomaatjes
1 radijsjes
1/2 avocado
Iets van kiemen of scheuten
Geroosterde sesamzaadjes
1 stukje zalmfilet met of zonder vel
Voor vinaigrette
Koolzaadolie
Mosterd
Appelciderazijn
Pezo
Agave
Bereiding
Schik de spinazie en waterkers op hé bord. Voeg de gesneden avocado, tomaatjes en radijs toe. Werk af met de scheuten.
Bak terwijl de zalm op hoge temperatuur aan beide zijden zodat deze een krokant korstje heeft. Zorg ervoor dat hij van binnen nog wat rauw blijft.
Leg de gebakken zalm op je slaatje en werk af met de vinaigrette en sesamzaadjes.
Geniet van dit simpele, pure en overheerlijk recept.
Smakelijk ♡
Maak jouw eigen website met JouwWeb